Facebook-sivut yritykselle – Facebook Markkinointi

Facebook-sivut yritykselle: Tee-Se-Itse opas Facebook Markkinointiin

Haluat siis tehdä itse Facebook-sivut yritykselle? Videolla tulet näkemään kuinka helppoa Facebook markkinointi ja Facebook-sivujen luonti yritykselle oikeasti on. Voit hyödyntää Facebook-sivujen markkinoinnin mahdollisuuksia paremmin kuin moni muu parilla pienellä toimella.

Näin voit luoda sivuillesi suuremman mahdollisuuden menestyä, kerätä tykkääjiä ja mahdollisia asiakkaita alusta lähtien. Viisaan markkinoinnin salaisuus on pieni taustatyö ja hyvä kuuntelija.


 

[one_third]

Vimeossa

[/one_third]

[one_third]

Katso video

[/one_third]

[one_third_last]

Youtubessa

[/one_third_last]

Video transkripti – Katsothan Videon kokoruudulla HD:nä?

Tervetuloa se on innovitale.comista Niko tässä terve. Tällä videolla tulen näyttämään kuinka teet Facebook-yritys sivut. ja teet sen vielä paremmin kuin 90% yrityksistä jotka tekee sen ilman ohjeita. Joten tämä on tämmöinen kattava helppo paketti jonka voit ilmaisilla työkaluilla tehdä. Näytän ihan alusta lähtien ja sitten vähän päivitysominaisuuksia käydään läpi joten kannattaa pysyä loppuun saakka.

Ensimmäinen homma on löytää se paikka mistä se onnistuu tehdä ja kannattaa mennä googleen ja kirjoittaa ”Facebook Business page”. Täältä löytyy oikea paikka ja kannattaa painaa ensimmäistä tai toista hakutulosta. Heti täältä löytyy hieman menestystarinoita ja tietoa mitä voit tehdä ja sitten nousta Facebookissa, koska Facebookkihan on älyttömän hyvä markkinointikanava. Tällä hetkellä klikataan ”Aloita tästä”. Jos tykkäät lukea, niin kannattaa palata lukemaan näitä asioita vaikka myöhemminkin. Jos tuntuu siltä, ettei tykkääjät ole lähtenyt ihan kunnolla menemään. Tällä hetkellä klikataan ”Luo sivu”. Ja aloitetaan sivun luonti. Kannattaa huomioida tässä vaiheessa, että jos tarjoat paikallisia palveluita kannattaa valita ”Paikallinen yritys tai paikka” koska se vaikuttaa hakukoneissa sitten miten näyt. Toinen on ”Yritys, Organisaatio tai laitos” joka tarkoittaa sitä jos tarjoat valtakunnallisesti.

Tällä hetkellä tehdään yritys koska tarjotaan ihan valtakunnallisesti ja valitaan luokka (Autot ja Varaosat). Nyt luodaan Matin Korjaamo ja hyväksytään totta kai. Hetki odotetaan ja tarkistetaan onko sellaista edes olemassa.

Tässä vaiheessa voit tuoda logon esimerkiksi omilta sivuilta tai lataamaan tietokoneelta. Nyt ladataan logo tietokoneelta ja valitaan se, sen jälkeen klikataan seuraavaa. Perustietoja kohta on sinänsä tärkeä koska tämä tulee näkymään profiilissa ensimmäisenä. Vähän perustietoa kannattaa antaa mitä palveluita tarjoat. ”Matti korjaa auton kuin auton ja tarjoaa myös renkaanvaihdot” ja totta kai kannattaa myös laittaa kotisivujen osoite. Tämä on tosiaan ihan hypoteettinen, en tiedä onko Matin Korjaamoa oikeasti olemassa mutta nyt sellainen luodaan. Alemmas voit sitten laittaa Yelppiä, Twitteriä tai muita osoitteita mitä käytät markkinoinnissa. ”Tallenna tiedot”

Hallintapaneeliin päästyäsi en suosittele, että teet kuten Facebook ehdottaa koska saadaan paljon enemmän irti julkaisuvaiheesta, jos ei tehdä miten Facebook ehdottaa. Ei kannate vielä tykätä itse, ei kutsua sähköpostista henkilöitä tai kavereita tai jakaa mitään. Ensimmäinen asia kun olet nämä ohittanut, kannattaa piilottaa lisäinfot niin pääset näkemään sivun kuten asiakas tai tykkääjä sen näkee.

Seuraavaksi lisätään kansi. Kansikuva tulee olla sellainen kuvaava kuva omasta yrityksestäsi. Kannattaa tsekata ”Lisätietoja” kohdasta minkälainen kuva se ei saa olla mutta periaatteessa se menee niin että Matti saa pistää kuvan autosta mutta ei saa pistää hintatietoja siitä autosta. Periaatteessa näin..

Sen jälkeen painetaan ”Lataa kuva” koska kuvia ei tällä hetkellä ole. Kannattaa huomioida se, että ihan kunnon kuva kannattaa ottaa. Näin ei mene hyvä markkinointikeino pilalle sillä että napataan vain joku kuva. Kännykkäkameralla nykyään saa hyvän kuvan otettua joten kannattaa käydä ottamassa vaikka pihalta tai jostain mitä palveluita tarjoat. Näytän miten voit yhdellä kuvalla pilata koko homman. Otetaan suttuinen kuva ja tallennetaan muutokset. Nyt heti näkyy, että logo on hieno mutta kansikuva on suttuinen kun asiakas tulee sivulle hän huomaa, että Matti tekee suttuista työtä. Kannattaa käyttää kannen valitsemiseen vähän aikaa. Nyt painetaan ”Vaihda kansi ja lataa kuva” vähän asemoidaan koska kyseessä on iso kuva. Heti on paljon paremman näköinen, kertoo vähän kuinka hyvän auton Matti pystyy korjaamaan ja se on tarkka eikä ole sellainen suttuista työtä heti.

Sitten mennään alaspäin täällä pystyy laittamaan milloin firma on perustettu ja näitä kannattaa hyödyntää ennen kuin alkaa kutsumaan kavereita sähköpostista tai Facebookista. Mie tällä hetkellä laitan musiikin soimaan ja pistän vauhtia tähän hommaan ja näytän konkreettisesti miten tämä tehdään ja miten sivuista saadaan eläväisen näköinen.

Musiikkia…

–          Videolla laitetaan yrityksen perustamispäivä
–          Yksi Facebook merkkipaalu
–          Yksi video Youtubesta tilapäivityksenä
–          Yksi helppo tervetuloa kuva ja viesti Paintin avulla

Okei tässä vaiheessa ollaan jo valmiita kutsumaan kavereita. Ensimmäisenä laitettiin yrityksen perustamispäivä, jonka jälkeen voidaan laittaa myös Facebook merkkipaaluja. Merkkipaaluihin on hyvä laittaa yrityksen tärkeimpiä asioita, tuotteita ja palveluita semmoinen joka on iso juttu juuri omassa yrityksessäsi. Sen jälkeen on lisätty yksi video, että asiakkaat tai kiinnostuneet voivat sitä katsoa ja kannattaa ehdottomasti käyttää hyödyksi näitä. Jos tarjoat palveluita tai tuotteita, jotka on isoilta firmoilta ne tuhlaa monia tuhansia euroja videoiden tekemiseen ja ne on suunniteltu tosiaan markkinointiin. Ehdottomasti kannattaa käyttää hyödyksi. Sivulla oleva video on otettu suoraan Youtubesta Michelin rengasmainos, joka soveltuu hyvin syksylle kun renkaanvaihto on ajankohtaista.

Sitten on tällainen normaalimainos kuvalla, joka on tehty Paintilla jossa toivotetaan tervetulleeksi tykkääjät. Tällä hetkellä kun ollaan päivityksiä laitettu ystävillä ja tykkääjillä on paljon katsottavaa sivulla ja he voivat löytää sellaisia palveluita joista eivät tiennytkään. Sittenhän meidän pitää kutsua ystävät, joka onnistuu ”Kutsu kavereita Facebookista, Kutsu sähköpostin yhteyshenkilöitä tai jakaa sivu” linkkiä painamalla.  Näitä kaikkia kannattaa käyttää hyödyksi alussa ja ystävät kyllä haluaa auttaa jos ovat oikeita ystäviä niin kyllä he haluavat auttaa. Heillekin voit tuoda julki palveluita miten voisit heitä auttaa.

Kun lähdet eteenpäin menemään näet ”Ilmoitukset” kohdassa ilmoituksia tykkääjistä ja yksityisviesteistäkin näkyy info Hallintatila kohdassa ja voit niihin vastata suorilta.

Tehdään vielä tähän pieni promo juttu tähän automaattisesti. Me halutaan että ei tarvitse kuitenkaan Facebookissa joka päivä käydä tekemässä päivityksiä. Tehdään automaattinen juttu joka on yksi Facebookin parhaimpia työkaluja mitä kannattaa käyttää mahdollisimman paljon. Jos vaikka Maanantaina päätät koko viikon päivitykset niin voit käydä vain tsekkaamassa onko tullut kommentteja ja käydä vastaamassa asiakkaiden kyselyihin.

Tehdään vielä tähän pieni promo. Tänään ollaan julkaistu ja halutaan pitää mielessä vielä mitä muuta on tarjolla. Tehdään päivitys ”Matti tarjoaa renkaanvaihdon yhteydessä ilmaiset pullakahvit” voidaan myös lisätä puhelinumero. Sen jälkeenhän halutaan vielä, että se tulee kunnolla ihmisten mieliin kun ihmiset painaa tykkää näppäintä ja lisätään ihan pullista kuva. Näin ihmisille tulee sellainen ”Haluttaa käydä Matin korjaamolla” pullakahveilla. Tämän jälkeen klikataan pientä kellonkuvaa alhaalta ja valitaan kuukausi, päivä, kellonaika ja painetaan ”Ajasta”. Facebook vielä ilmoittaa julkaisuajan. Toimintalokista voi myös katsoa enemmän tietoa ”Päivityslokin kautta” mutta tämä on edistyneempää asiaa ja tätä käsitellään toisessa videossa. Nyt laitetaan ”Sulje”.

Toivottavasti tästä videosta oli apua ja pääset Facebook markkinointia tekemään tehokkaasti suorilta. Jos seuraat näitä ohjeita ja teet tämän aloituksen tällä tavalla että pistät suoraan tietyt asiat. Niin teet aloituksen paljon paremmin kuin moni muu yritys. Monella on silleen että ei näy kansikuvia, ei ole tykättäviä asioita ja sen jälkeen Facebookin päivittäminen unohdetaan kokonaan. Kannattaa ehdottomasti ottaa tämä kunnolla niin saat kaiken irti Facebookista ja asiakkaita lisää. Jos tästä videosta oli apua suosittelen jakamaan tietoa ystäville, tuttaville tai kiinnostuneille yrittäjille. Kannattaa totta kai klikata tuosta vasemmalta ”Tykkää näppäintä”.. Kiitokset ja hyvää päivänjatkoa!