Google Authorship – Alasi asiantuntijaksi 5:ssä minuutissa

Päivitys: 07/2014 – Google lopetti näyttämästä authorship kuvia hakutuloksissa. Lisää tietoa löytyy täältä syistä muutoksen takana..

Yleensä kaikki ”Get Rich Quick” asiat on täyttä huuhaata ja vain turhaa rahanmenoa. Google Authorship on kuitenkin täyttä totta. Kerron tämän erittäin helpon tavan kasvattaa artikkeleidesi lukijoita ja saada sinut korkeammalle hakutuloksissa siitä syystä, että se oikeasti toimii todella hyvin!

Mitä hyötyä Google Authorshipista on?

Hakukonenäkyvyyden kannalta Google Authorship on todella epäreilu tapa päihittää vanhatkin artikkelit. Jos olet jo käyttänyt esim. Google Adwordsia niin varmasti tiedät, että artikkeli tai sivu ihan ensimmäisellä sivulla on hintava, koska se toimii kaikkein parhaiten ja useampi ihminen näkee sen. Erään tutkimuksen mukaan klikit sivuille kasvoivat 150% Authorshipin lisäämisen jälkeen.

Tiesitkö muuten sen, että mitä enemmän kotisivuillasi on kävijöitä sitä paremmin sivusi näkyvät Googlessa, Mitä enemmän tykkäyksiä saat sivuillesi sitä paremmin sivusi näkyvät hakukoneissa? Google Authorshipin avulla se on nyt myös helpompi saavuttaa ihan ilmaiseksi hyvillä artikkelilla.

Kun käytössäsi on Google+ ja WordPress SEO by Yoast

Video-ohjeen mukaiset linkit: 1. Google Authorship 2. Jäsenneltyjen tietojen testaustyökalu

Jos et käytä WordPressiä voi tämä olla keinosi

WordPressin avulla kaikki tällaiset uutuudet tulevat nopeasti käyttöön ja implementoidaan ”Aseta ja unohda” tyyliin. Jos Sinulla ei vielä ole WordPress kotisivut on Google Authorship mahdollista lisätä käyttöön myös toisella tavalla. Sinun tulee vain itse muistaa lisätä Google+ linkki artikkeli/uutissivulle missä haluat authorshipin näkyvän tai keksiä omat keinot toteutukseen.

Vaihe 1: Vahvista sähköpostiosoitteesi Google+:ssa

google-authorship

Google Authorshippiä varten tarvitset oman Google profiilin, joka kannattaa jokaisen yrittäjän luoda ensimmäisenä. Älä kuitenkaan huoli, profiili on ihan ilmainen ja pääset sen avulla nauttimaan kaikista Googlen tarjoamista herkuista ja eduista.

Google+ profiilia tai sähköpostia ei tarvitse käyttää mutta muuten jäät kuin nallikalliolle. Tämä on Googlen tapa toimia ja siksi Google Authorship toimiikin niin hyvin, koska se on Googlen oma juttu.

Ensimmäisenä Google tahtoo varmistaa, että sähköpostiosoitteesi varmasti kuuluu sinulle. Klikkaa tästä Google Authorshipin sivulle ja lisää sähköpostisi kenttään. Sähköpostisi lisätään profiilisi työosaan, joka on oletuksena vain sinun piiriesi nähtävillä.

Vaihe 2: Linkitä Google+ profiilistasi omaan sisältöösi

linkita-sivua

Kun olet kirjautunut Google+ profiiliisi näet siellä ”Tietoja” kohdan, johon voit lisätä kyseisen sivun jossa vaikutat itse hyvillä teksteillä. Jos kotisivuillasi on kirjoittajat sivu tai laatikko linkitä suoraan siihen sivuun. Jos taas kotisivuillasi ei ole kirjoittaja sivua tai laatikkoa linkitä suoraan kyseiseen artikkeliin.

Vaihe 3: Linkitä sisällöstäsi suoraan Google+ profiiliisi

Linkita-suoraan

Viimeisin asia mitä tarvitset on authorship linkki, joka koostuu normaalista linkistä, tähän lisätään vain rel=author sisään ja suora linkki omaan Google+ profiiliin. Tarvittavan URL-osoitteen saat helposti, menemällä ensin omaan Google+ profiiliisi ja vilkaisemalla yläkulmassa olevaa URL-osoitetta. Kyseinen URL-osoite on se, jonka tarvitset viimeistelläksesi linkkisi.

Vaihe 4: Tarkista Google Authorshipin toimivuus

testaa-toimivuus

Kun olet julkaissut artikkelin, johon olet sisällyttänyt linkin kannattaa totta kai varmistaa, että se toimii. Voit testata toimivuuden näppärästi Googlen jäsenneltyjen tietojen testaustyökalulla.

Kuinka kauan kestää että profiilikuva ilmestyy hakutuloksiin?

Tämä ilmeisesti riippuu ihan Googlesta, joissain tapauksissa on mennyt 1 päivä ja joskus on joutunut odottamaan, jopa 2 viikkoa. Toki mitä useammin alat julkaisemaan artikkeleita sitä useammin Google käy sivuillasi ja se voi jouduttaa profiilikuvan ilmestymistä hakutuloksiin.

Muuta huomioitavaa: Mutta eikö logo olisi parempi tuloksissa?

Kieltämättä itsekkin ajattelin kyseistä asiaa ja sitä kuinka mahtava paikka se olisi logolle mutta Google Authorship on tehty tukemaan aktiivisia, hyviä ja laadukasta sisältöä tuottavia kirjoittajia. Suomeksi se siis tarkoittaa sitä, että tällä hetkellä logoja ei hyväksytä esiintyväksi hakutuloksissa ja profiilikuvat menevät seulan läpi.  Suosittelen suuresti olemaan oma itsesi kun hyödynnät tätä keinoa sehän on tosi, että Sinä olet se asiantuntija yrityksen sisällä eikä yritys itsessään.

Kuinka tämä vaikuttaa tulevaisuudessa?

Google Authorship on saanut todella suuren ja positiivisen vastaanoton muualla isossa maailmassa ja uskon suuresti, että se on tullut jäädäkseen. Aktiiviset blogittajat ja yrityksen asiantuntijat nousevat korkeammalle hakutuloksissa artikkeli – artikkelilta ja vieras blogaaminen on kasvava trendi.

Jos, et ole vielä aloittanut lisäarvon tuottamista omille asiakkaillesi artikkeleiden muodossa kannattaa ehdottomasti aloittaa nyt. Uusille artikkeleille on annettu nyt tavattoman suuret mahdollisuudet päästä vanhojen edelle, joka varmasti tulee muuttumaan jossain vaiheessa.