Google Places – Pistä yritys kartalle

Mitä nuo pienet täplät on, joita nähdään googlen hakutuloksissa?

Täplät kartalla on yrityksiä, jotka ovat lisänneet tietonsa Google Placesiin tai vaihtoehtoisesti tiedot ovat tulleet muuta kautta yhteistyökumppaneilta.

Voipa mahdollisesti olla, että yrityksessäsi käynyt asiakaskin on voinut perustiedot sinne kirjata, kun on odottaessaan kuluttanut aikaa puhelimellaan näppäillen.

Mikä on Google Placesin tarkoitus?

Auttaa yrityksiä tuomaan esille omia palveluitaan mahdollisimman helposti omalla paikkakunnallaan, kuin myös valtakunnallisesti. Asiakkaat voivat myös jättää arvosteluita kyseisestä yrityksestä. Mitä enemmän ja parempia arvosteluita kyseisestä yrityksestä on, sitä paremmin näkyy sijoittuminen myös Googlen hakutuloksissa.

Voit tuoda yrityksen tärkeimpiä tuotteita hyvin esille luokittamalla palvelusi. Kannattaa käyttää kategorioita/luokitusta millä asiakas yleensä hakee esim.

Huono: Ajoneuvojen vuokrapalvelu
Hyvä: Autovuokraus

Kuinka lisään / päivitän yritystiedot Placesiin?

Tietojen päivittäminen tai lisääminen on helppoa, jos olet visuaalinen oppija, voit katsoa ylläolevan videon ja nähdä kuinka lisääminen tapaahtuu. Jos taas satut pitämään enemmän vaiheellisesta ohjeistuksesta, tai olet paikassa, jossa ei kuunteleminen ole mahdollista jatka lukemista.

1. Surffaile osoitteeseen: Google Places.

2. Valitse oikea maa ja syötä yrityksesi puhelinumero.

3. Lisää perustiedot yrityksestäsi nimi, osoite, puhelinumero, email ja verkkosivut.

4. Kuvaus kannattaa olla asiakkaita hyödyttävä ja houkutteleva klikkaamaan.

5. Voit lisätä 5 luokkaa/kategoriaa yhteensä. Suosittelen pistämään palvelusi, jota eniten haluat mainostaa.

6. Suosittelen määrittämään palvelualueen yrityksellesi ”Etäisyys sijainnista” menetelmällä tai vaihtoehtoisesti postinumeroittain.

Koko Suomi ei ole realistinen tavoite koska: Toisella paikkakunnalla oleva saman palvelun tuottaja näkyy paremmin jo osoitteensakkin takia. Palvelualueen määrittäminen ei tarkoita, että et näkyisi kartalla, jos muualta haetaan yritystäsi mutta yrityksesi näkyy paremmin määritetyllä alueella.

[box]Parempi näkyä hyvin omalla paikkakunnalla kuin huonosti koko suomessa[/box]

Jos toimit myös toisilla paikkakunnilla ja siellä on kiinteä toimipiste suosittelen lisäämään ne erillisinä yrityksinä samaan tiliin. Saat näin kaiken hyödyn irti alueellisesta näkyvyydestä.

7. Määritä yrityksellesi aukioloajat ja maksutavat. (Mitä enemmän sen parempi Google tykkää)

8. Kuvia lisätessä kannattaa huomioida, että ensimmäinen kuvalataus tulee myös ensimmäiseksi näkyviin hakutuloksissa, joten voi olla hyvä pistää firman logo ensimmäisenä.

9. Videot ja Lisätiedot nostavat myös yrityksesi arvoa listauksissa.

10. Lopuksi kannattaa tarkistaa että kaikki tiedot tuli kuten piti ja listaus näyttää hyvältä esikatselunäkymässä. Klikkaa ”Lataa” kun olet tarkistuksen tehnyt.

11. Syötä yhteyshenkilön nimi ja lähetä pin-koodin sisältävä kortti itsellesi. Postikortissa kestää n. 2 viikkoa saapua, mutta yrityksesi alkaa näkymään hakutuloksissa jo parinpäivän päästä.

Kun pin-koodi saapuu kannattaa surffailla takaisin Google Places tilille ja aktivoida koodi, näin voit myös myöhemmin muokata yrityksesi tietoja.