Mitä kotisivuilta vaaditaan menestymiseen?

Internetissä menestyminen tänä päivänä ei tapahdu, enää maagisesti kuten se vielä pari vuotta sitten teki. Kotisivut näinä päivinä löysivät asiakkaat ja nousivat hakukoneissa todella hyvin pienelläkin tekemisellä.

Nyt vaaditaan jo hieman enemmän toimea, että päästään parhaimmille tuloksille hakukoneissa ja ihmisten suosioon. Miksi? Tarjonnan ja kysynnän laki = Kun tarjontaa on paljon vain parhaat ja hyödyllisimmät ovat ne joita arvostetaan.

Tämä sama toimii myös hakukoneissa ja ne sivut jotka tarjoavat hyvää sisältöä ansaitsevat paikkansa olla hakukoneissa numerolla 1-5.

Mitä on hyödyllinen sisältö? Enhän minä voi liikesalaisuuksia paljastaa!

Hyödyllinen sisältö on niin yksinkertainen asia ettei se monesti tule mieleenkään. Kerron sinulle nyt salaisuuden hyödylliseen sisältöön ja varmasti ällistyt tästä. ”Mitä asiakkaasi sinulta kysyvät?”.

Jokaisella alalla ja jokaisella alueella on kysymyksiä, joihin vastailet montakin kertaa kuukaudessa ja vuodessa. Juuri vastaaminen asiakkaidesi kysymyksiin kotisivuilla on se mistä ihmiset haluavat tietää enemmän. Jos kysyjiä on 10 on niitä 100x vielä enemmän internetissä. On sinusta itsestä kiinni hyödynnätkö nämä kysymykset vai onko se kilpailijasi.

Mikä oikeastaan on liikesalaisuus?

Nykyään salaista on todella vähän ja monet asiat mitkä voisivat jouduttaa myyntiä pidetään salassa tai itsestäänselvyytenä.

Otetaan esimerkiksi autokorjaamo, joka on toiminut jo 5 vuotta ja mainostaa samassa lehdessä 10 muun samanlaisen autokorjaamon kanssa samoilla palveluilla. Autokorjaamon toimintaan on aina sisältynyt pullakahvit renkaanvaihdon yhteydessä. Sitä ei lue kuitenkaan mainoksissa ja nykyiset asiakkaat ovat siihen tottuneet, joten puskaradio on hidastunut.

Kyseinen yritys muuttaa mainosta ja sisällyttää siihen ”Pullakahvit renkaanvaihdon yhteydessä”. Kumpi pomppaa eniten esiin mainostajien kesken? Kenestä puhutaan tämän jälkeen enemmän?

Päivän lause on: Uskalla olla erilainen ja erottua

Kotisivuilla ja hakukoneissa on sama asia kuin lehti mainonnassa ja erityisemmin tärkeää on, että kyseinen erikoisuus pitää LUKEA kotisivuilla muuten sitä ei ole olemassa. Hakukoneet ja asiakkaat löytävät kotisivut ja suosituimmat kotisivut sisällön, suosion, kävijöiden ja linkityksien perusteella.

kotisivut-menestyminen

Kuinka pidän kotisivuni mielenkiintoisena?

Strategia

Luo selvä strategia sivustojen päivittämiseen (min. 1 artikkeli, palvelukuvauksen kasvattaminen, asiakaskysely, kilpailut, kertomukset ja kuvaukset liiketoiminnasta kuukaudessa). Kannattaa huomioida se, että jokaisella alalla on jotain kiinnostavaa ja hyödyllistä jaettavaa muutenhan ei kukaan tarvitsisi palveluitakaan?

Linkitä ja hyödynnä kotisivuja yritystoiminnassa

Hyödynnä kotisivujasi samalla linkittäen niitä esim. Voit vastata johonkin kysymykseen sähköpostissa ja linkittää katsomaan lisää suoraan kotisivuilta aka. Hyödyllinen sisältö.

Löydä ja mene asiakkaidesi luokse

Paikallista asiakkaasi internetin syövereistä ja jaa kokemustasi ja tietoja näille ihmisille. Todella hyviä paikkoja ovat foorumit ja blogit, jotka käsittelevät samaa aihetta. Suosittelut näiden reittien kautta ovat todella tehokkaita ja helpommin lähestyttäviä juuri kuten puskaradiokin toimii.

Suosittelen lukemaan lisää markkinointi vinkkejä:
Internetmarkkinointi.fi ja Sisältömarkkinointi.fi