Syyskuun uutiskirje – Rutkasti uutuuksia

Viimekertaisesta ”Mitä tapahtuu” viestistä onkin, jo aikaa ja paljon on tapahtunut, joten ajattelin pistää infoa uutuuksista. Kuten varmaan on jo selväksi käynyt pyrin aina parantamaan sivustojen toimintaa monella tavalla ja hakukoneoptimointi on suuri asia, jotta näytään hakutuloksissa hyvin.

Tästä pääsemmekin yhteen erittäin merkittävään seikkaan sivustojen suosiossa latausnopeus. Kaikillahan on tänä päivänä kiire aina jonnekkin ja kaikki pitää tapahtua heti eikä huomenna.

Sivustojen suosion varmistamiseksi on hyvä olla nopeasti latautuvat sivut, jopa sillä maailman hitaimmalla mokkulalla tai puhelimella. Latausnopeutta itsessään
seuraa suoraan Google ja se nostaa nopeat sivut ylöspäin hakutuloksissa, jos nopeutta löytyy.

Päivitys – WordPress sivustot toimivat nyt 8 kertaa nopeammin.

Käyttöön on nyt otettu ja Caching joka suomennoksissaan ottaa sivusta kopion ja tallentaa sen serverille. Kun selailija tulee sivustoille näkyy hänelle tämä kopio versio nopeammin kuin että kaikkia kuvia yms. pitäisi ladata, joka kerta uudelleen.

Toinen uutuus tähän nopeuden nostoon on CDN = Content Delivery System. Tämä toimii yhteyksissä cachingin kanssa ja on hieman samanlainen mutta laajemmalla alueella. CDN nappaa kopion sivusta ja jakaa sen eri pisteiden kanssa pitkin maailmaa. Kun selailija tulee sivuille näytetään kopio sivusta hänelle kaikkein lähimpänä selailijaa.

Eli suomeksi sivut toimivat yhtä nopeasti niin lammasfarmarille englannissa, tai kalastajalle kiinassa kuin myös suomalaiselle eräjormalle.

Päivitys – Kävijäanalyysi hallintapaneeliin

Hallintapaneeliin on nyt lisätty kävijäanalyysi ominaisuus, josta näkee suosituimmat sivut, artikkelit ja sivuilla kävijät. Tämä voi olla tosi hyvä työkalu ajatellen vaikkapa markkinointia ”Mikä on nyt trendikästä?”.

Jos laajempaa kävijätilastointia haluaa Google Analytics on myös mahdollista mutta seuranta hoituu Googlen omilla sivustoilla.

Pistä ihmeessä viestiä, jos haluat laajempaa ominaisuutta käyttää.

Päivitys – Video-ohjeet hallintapaneeliin

Mietin kauan aikaa mikä olisi paras vaihtoehto tuoda jo alussa tehdyt videot kunnolla esiin, jotta niistä olisi hyötyä pitkään. Ratkaisuksi tuli lisäosa jolla pystyy lisäämään, jokaisen asiakkaan kohdalle Youtube linkit suoraan etusivulle. Näinollen ei tarvitse enää etsiä sitä sähköpostia jostain parinkuukauden takaa vaan voi vain klikata ja katsoa.

Innovitalen sivut uudistuvat lähiakoina

Tarkoitus on tarjota jokaiselle yrittäjälle ajankohtaisia vinkkejä kuten Google Maps lisäykset, Mikä on in nyt, Facebook markkinointi, Hakukoneoptimointi ja markkinointi internetissä. Näinollen myös Innovitalen sivustot siirtyvät kohtapuolin kokonaan WordPressin alaiseksi.