Kuvaus

Nopeusoptimointi – WordPress

Tiesitkö että kotisivujen latausnopeus vaikuttaa nykyään todella moneen asiaan? Jokainenhan meistä tietää internettiä käyttäessä, että sivujen tulee lataantua nopeasti tai muuten kadotaan toiseen kauppaan tai verkkosivulle etsimään tietoa mikä oikeasti lataantuu nopeasti.


Add to Cart

Latausaika ja konversiot

Varmaan tiedät jo, että hitaat kotisivut maksavat IHAN JÄRKYTTÄVÄSTI koko ajan yhteydenotoissa ja kaupoissa eli siis konversioissa.

CloudFlare eräs maailman suurimmista CDN palveluiden tarjoajasta on tehnyt tutkimuksen ja julkaissut tulokset nopeusvaikutuksista konversioon. Voit lukea lisää tutkimuksesta ja muista tutkimuksessa käsitellyistä asioista täällä. Lähde: https://www.cloudflare.com/learning/performance/more/website-performance-conversion-rates/

2.4 sekuntia – 1.9% konversio
3.3 sekuntia – 1.5% konversio
4.2 sekuntia – Alle. 1% konversio
5.7 sekuntia – Alle. 0.6% konversio

Kotisivujen nopeus ja Google ADS

Kotisivujen latausnopeus vaikuttaa mm. sijoituksiin Googlen hakutilastoissa, (Käytännössä jos sivustosi lataantuvat yli 3 sek. Silloin tällä on vaikutusta hakutuloksiin Googlen näkyvyydessä.)

Jos, mainostat Googlessa niin latausnopeus vaikuttaa sivustosi laatupisteisiin. Eli maksat enemmän per klikkaus / Näyttö kuin sellainen sivu, joka lataantuu nopeasti. Mitä nopeampi sitä parempi. Itse pyrin nykyään siihen, että kaikki kotisivut ja verkkokaupat mitä toteutetaan, on pakko latautua alle 3 sek. Muuten tehdään muutoksia asetteluun tai esim. Kuviin.

Miksi kotisivut yleensä sitten ovat hitaita?

Kotisivujen hitaus johtuu yleensä vanhoista teemoista, kuormittavista lisäosista ja näiden kahden yhdistelmistä. Jos viimeisimmät päivitykset on tehty parisen vuotta sitten niin ongelma voi korjaantua ihan päivityksellä ja nopeus kasvaa huomattavasti.

Koodisto, jolla sivustoja rakennetaan nimittäin, muuttuu koko ajan. Nykyään on paljon uusia mahdollisuuksia toteuttaa toiminnallisuuksia paljon nopeammin muuttamalla jopa parikin riviä koodistossa.

Kuvien koko kotisivuilla

Toinen suuri syy on itsessään sivuilla olevat kuvat. Olen nähnyt satoja kotisivuja, joissa on ylisuuret kuvat käyttöön nähden. Voit ajatella sitä näin, että miksi sivuille on ladattu järjestelmäkameralla otettu kuva joka käytännössä voisi vaikka laittaa pilvenpiirtäjään kiinni ja näyttäisi siinä hyvältä.

Mutta itse kotisivuilla kyseinen kuva näkyy peukalonkokoisena kuvana. Tässä tapahtuu sitten niin että kuva kyllä ladataan täysikokoisena esim. 5MB ja skaalataan pienemmäksi koodin avulla. Tästä aiheutuu se, että vierailijan kone lataa kuitenkin tuon 5MB kokoisen kuvan ja sen jälkeen se vielä pienennetään. Josta aiheutuu sellainen ei niin mukava 5-8sekunnin latausaika. Ihan totta? Pelkällä yhdellä kuvalla saadaan tuollainen aikaan? KYLLÄ! Hullua eikös?

Mikä sitten on suosittu kuvakoko?

Kuvien tulisi olla aina alle 300kt. Näin ne latautuvat nopeasti. Jos kotisivuillasi on paljon kuvia voit myös ottaa käyttöön ns. Lazy Load = Laiska lataus (Suomentaminen on mahtavaa) tekniikan. Mikä lataa kuvan vasta kun se tulee näkyviin.

Oletuksena monessa teemassa tai sivustoilla tämä tekniikka ei ole käytössä mutta kun nopeusoptimointia lähdetään tekemään, on tämä ensimmäisiä asioita mitkä otetaan käyttöön. Esim. Verkkokaupoissa, joissa on tuhansia tuotteita tämä auttaa kivasti serverin rasitukseen ja vapauttaa resursseja vaikkapa hallintatilan toimintaan.

Webhotellin vaikutus latausnopeuteen

Webhotellilla on ihan älyttömän kova vaikutus sivujen latausnopeuteen. Luonnollisesti saat kaikkein nopeimman kotisivun tai verkkokaupan ihan WordPress webhotellilla, joka on suunniteltu juuri WordPressin toimintaan.

Suurin syy webhotelleissa yleensä on vanha PHP versio. PHP on koodisto ja perusta koko WordPressin pyörimiselle. Tätä voisi verrata siihen, että joko siellä on 80 -vuotias papparainen rollaattorin kanssa pukkaamassa autoa tai sitten siellä on 18 -vuotias urheilija nuorukainen. Kumpi voittaa nopeuskisassa?

Suositeltu PHP versio tänä päivänä optimaaliseen ja nopeaan toimintaan on PHP 7.2. Saat tietää nykyisen versiosi helpoiten ottamalla yhteyttä webhotellisi asiakaspalveluun tai cPanelin kautta klikkaamalla PHP versio. Jos, sinulla ei ole pääsyä omaan webhotelliisi voit myös käyttää lisäosaa nimeltä PHP Info. Tämän avulla saat myös tietää webhotellisi PHP version.

Mikä on hyvä webhotelli WordPressille?

Jos, alkaisin listaamaan huonoja webhotelleja mitä on tullut vastaan tässä vuosien aikana niin listasta tulisi todella pitkä. Monessa paikassa nimittäin suurin juttu tulee vastaan asiakaspalvelussa ja heidän tavassa hoitaa asioita. Joten tässä listaus hyvistä Suomalaisista webhotelleista.

Hyvät suomalaiset WordPress – Webhotellit

Zoner.fi
Hostingpalvelu.fi
Shellit.org

Olen kuullut, että koodia voisi jotenkin vielä pienentää?

Olet kuullut oikein! Elikkä.. Tässä kohdassa puhutaan minifoinnista = pienentämisestä. Yleensäkkin koodi on kirjoitettu jokainen omalle rivilleen kuten tässäkin tekstissä näet, että on välejä ja otsikointia yms.

Kun koodia CSS tai JS minifoidaan. Pakataan ne yhteen julmetun pitkään rimpsuun tekstiä. Tämä on koneelle huomattavasti helpompaa ja nopeampaa lukea kuin teksti, jossa on välejä tai otsikointia. Kuinka paljon minifoinnilla on vaikutusta latausnopeuteen? Pelkästään minifoinnissa voi monesti tiputtaa aikaa jopa 2-3 sekuntia latausajasta.

Olen kuullut myös CDN:stä.. Mikäs systeemi se tämä on?

CDN = Content Delivery System on käytännössä iso kasa servereitä pitkin poikin maailmaa. Kun ihminen vaikka Singaporesta katsoo sivujasi. Tarjoillaan sisältö ja koodisto serveristä, joka on lähimpänä Singaporea. Tämän takia sivujen latausnopeus on huomattavasti parempi, kun ei tarvitse hakea kaikkea tietoa ihan alkuperäisestä lähteestä asti.

Tarvitsetko CDN:ää?

Luultavasti et. Mutta se kannattaa kyllä ottaa käyttöön! Esim. Edellä mainittu CloudFlare tarjoaa ilmaisen CDN palvelun, joka nopeuttaa itsessään sivuja jo hieman (Maksullinen luonnollisesti vielä parempi). CloudFlaren palvelun avulla saat sivuillesi myös turvaa ulkoisilta hyökkäyksiltä.

CloudFlare estää nimittäin todella tehokkaasti bottiliikennettä. Kun kotisivujesi palvelimen ei tarvitse käyttää niin paljon resursseja bottien kanssa leikkimiseen voi palvelin keskittyä tarjoamaan parempaa käyttökokemusta ja parempia latausaikoja, että voi tehdä sitä bisnestä!

Milloin tarvitse todella CDN:ää?

Jos sinulla on monikielinen verkkokauppa tai laaja sivusto, jossa on paljon kuvia ja liikennettä monesta maasta. Tarvitset todennäköisesti maksullista CDN palvelua. Tällöin kuvatkin latautuvat lähimmältä serveriltä, jolla on todella suuri vaikutus sivujen latausnopeuteen.

Haluaisitko sinä, että kotisivusi latautuvat alle 3 sekunnin?

Osta nopeusoptimointi sivustollesi niin pomppaan sisään ja selvitän mikä siellä mättää takana. Selvitän kiekurat ja kiemurat. Sivustojen optimoinnilla on 3 sekunnin latausaika takuu. Jos, sivut latautuvat sitä hitaammin optimoinnin jälkeen. Saat rahasi takaisin!

Olen tehnyt niin monta nopeusoptimointia sivustoille ja verkkokaupoille, että pystyn tarjoamaan tällaisen uniikin rahat takaisin takuun. Tapauksissa joissa alle 3 sekunnin latausaika ei onnistu niin millään on tod.näköisin syy webhotellissa. Vaikka talo olisi päältä kaunis on se huono, jos talon perusta on mätä. Annan sinulle myös suositukset näissä tapauksissa hyvistä webhotelleista, jotka voivat auttaa asiaan ja tekevät paljon muuta hyödyllistä toimea takana!

This is the heading

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Click Here

Lisätiedot

Sivut

Kotisivut ja Blogit, Verkkokauppa

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Nopeusoptimointi – WordPress”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *