Hanki tehokas
WordPress ja WooCommerce ylläpitopalvelu
verkkosivujesi tueksi

Haluaisitko vapauttaa enemmän omaa aikaasi bisneksen pyörittämiseen? Haluaisitko, että sivustosi tai verkkokauppasi pysyisi päivitettynä ja valmiina iskuun kovaa myyntiä varten? Oletko pieni tai keskisuuri yritys mikä haluaisi luotettavan teknisen kumppanin liiketoimintasi kehitykseen?

Tässä hyväksi todetut ylläpitopaketit asiakkaiden kokemuksen perusteella

Kenelle tällainen huolenpito ja ylläpito paketti sitten sopii?

WordPress ja WooCommerce-huolenpito paketit sopivat sellaisille yrittäjille ja yrityksille ketkä haluavat vapauttaa aikaa olennaiseen tekemiseen ja omaan liikentoimintaan. Ylläpitopaketti on myös omiaan sellaisille jotka haluaisivat oppia lisää WordPress ja WooCommerce maailmasta.

Annan vinkkejä sivustojen ja verkkokauppojen kehitykseen aina kuukausittaisen raportin yhteydessä. Teen myös uniikkeja video-ohjeita asiakkailleni päivitysten suhteen jotka pistämme WordPressin hallintaan näkyviin. Tämä on todella hyväksi todettu tapa ja virkistää muistia vaikka tietyn asian tekemisessä olisi ollut pitkäkin väli.

Tarvitsenko ylläpitopalvelun WordPress sivustolle?

Et välttämättä! Jos jaksat ja haluat itse opetella WordPressin ja WooCommercen päivittämiseen liittyvät asiat niin se kyllä onnistuu kaikilta. Vaikeampi asia on pitää ns. koko pakka hallussa kun bisnes kasvaa.

Lisäosien ja toiminallisuuksien määrä kasvaa ja samalla kasvaa itse yrityksen meno ihan siellä yrityksen pyörittämisen puolella. Joten teknisiin asioihin keskittyminen voi viedä hyvää aikaa siltä olennaiselta kuten sivujen päivittämiseltä tai verkkokaupan tuotteiden tai kampanjoiden suunnittelemiselta.

Usein kysytyt kysymykset

Voiko WordPressin tai WooCommercen päivitys epäonnistua?

Kyllä voi. Käytännössä jokainen verkkosivusto on uniikki kokonaisuus ja monesti sivustot ovatkin rakennettu monesta eri palasesta erilaisten toiminnallisuutta lisäävien lisäosien kera.

Webhotelleissa mistä sivustot toimivat voi olla jonkinlaisia konflikteja tai teemapäivityksessä on tullut jotain sellaista uutta mikä ei olekkaan yhteensopiva enään jonkun toisen palasen kanssa. Näissä tapauksissa sivusto voi hidastua ja jopa kaatua (eli siis lakata toimimasta kokonaan).

Näitä tulee vastaan ihan jokaisella WordPress ja WooCommerce maailmassa. Tärkeätä onkin että päivitykset tehdään tietyssä järjestyksessä varmuuskopioiden kera maltilla ja oikeasti testataan, että sivuston toiminnan kannalta tärkeät ominaisuudet eivät yhtäkkiä heitä toimimasta.

Webhotellini / WordPress hostingini sisältää automaattiset päivitykset – Onko ylläpidosta minulle hyötyä?

Väistämättä jokainen webhotelli ja WordPressiin erikoistunut hosting tarjoaa oikeasti ”automaattiset päivitykset”. Tarkoittaen siis teknisiin automaattisiin ratkaisuihin pohjautuvia päivitystyökaluja. Toisissa työkaluissa ajetaan päivitykset sisään ja ilmoitetaan että sivustot on kaatunut.

Toisissa tarkistetaan teknisesti tuleeko virhelokiin virheitä ja palautetaan sivusto varmuuskopioista. Toisissa taas tehdään tarkempia visuaalisia tarkistuksia esim. ulkoasun suhteen jos on isompia hajoamisia vaikkapa päävalikon tai tuotesivun suhteen.

Nämä toki voivat toimia todella pienillä sivustoilla hyvinkin. Mutta kun mennään enemmän toiminnallisuuksia tai vaikkapa sivurakentajia sisältävään oikeasti bisnestä kehittävään puoleen niin ominaisuudet loppuvat nopeasti kesken. Näihin ei myöskään kuuluu ongelmien ratkaisu ja korjaukset.

Käytännössä siis virhetapauksissa automaatio ilmoittaa sinulle että päivitykset eivät ole menneet läpi ja päivitystä yritetään uudelleen myöhemmin. Tästä aiheutuu yleensä aina sellainen tilanne että sivustosi voivat pysyä kuukausiakin päivittämättä.

Automaation tarkoitus on ilmoittaa sinulle että tähän asiaan on reagoitava muuten päivityksiä ei voida ajaa läpi.

Näissä tilanteissa manuaalinen ylläpitopalvelu on omiaan koska asioihin reagoidaan kun siihen on tarve ja sinä itse voit keskittyä siihen olennaiseen o/

Kuuluuko ylläpitoihin sisältöpäivityksiä esim. sivujen tai tuotteiden lisäämistä?

Ylläpitopaketteihin ei sisälly sisältöpäivityksiä. Sisältöpäivitykset voin hoitaa tuntihinnaston mukaisesti mikä on aktiivisille ylläpitoasiakkaille 95€/h + alv (Norm. 120€/h + alv). Opastan kuitenkin mieluusti sinua ennemmin päivittämään omaa sivustoasi niin että osaat itse hoitaa sisältöpäivitykset.

Mutta jos välttämättä haluat että hoidan sisältöpäivitykset myös puolestasi niin sekin onnistuu kyllä. Yleensä asiakkaiden kanssa kootaan oma pompsi sisältöpäivityksiä ja hoidetaan päivitykset isompana kokonaisuutena.

Kuulin että Innovitalesta on saatavilla ohjeistukset vähän erillä tavalla kuin muilla?

Kyllä! Jos olet kyllästynyt PDF tiedostojen kahlaamiseen vuosien takaa niin saatat yllättyä positiivisesti, että minä ohjeistan yleensä ylläpitoasiakkaita videoilla. Käytännössä siis kysyessäsi ”Kuinka teen asian x” oli se sitten kuponkien luonti, tilauksien käsittely, oikeankokoisten tuotekuvien teko, SEO optimaaliset tuotekuvaukset tai vaikkapa päävalikon päivitysasia niin video on se formaatti mitä käytän opastamiseen.

Jos et jo tiennyt olen aikamoinen ohje nörtti niin WP-oppaassa kuin WPWoofissa joten videoita on kertynytkin jo yli 400 kappaleen verran. Valta-osa näistä on uniikkeja asiakkaille tehtyjä ohjeistuksia joiden avulla he voivat palata pitkänkin ajan päästä tiettyyn aiheeseen takaisin.

Haluan ylläpitopaketin – Kuinka tässä edetään?

Tee tilaus ja valitse ylläpitodiili
Valitse tästä alta sinua kiinnostava ylläpitodiili. Kun teet tilauksen niin ensimmäiset 7 päivää varataan sivustojen tekniseen tarkistukseen. Teknisessä tarkistuksessa käydään läpi ensin, että ylläpito yleensäkkin on mahdollista liittää sivustoosi tai verkkokauppaan. Jos käytössäsi on todella erikoisesti koodattu kokonaisuus niin voi olla, että en pysty tarjoamaan sinulle ylläpitoa. Saat tilauksen yhteydessä sähköpostiisi tarvittavat ohjeet teknisen tarkistuksen mahdollistamiseksi.

Tässä tapauksessa voin ohjeistaa sinut hakemaan apua toisaalta henkilöltä tai henkilöiltä jotka voivat auttaa sinua paremmin. Aina voidaan tietty myös tehdä kokonaan uusiksi mutta tämä ei monesti ole järkevää jos ei ole jotain todella suuria muutoksia muutenkin tulossa sivustoille. Jos en pysty tarjomaan sinulle ylläpitodiiliä niin sinua ei veloiteta ollenkaan ja ylläpitodiili katkaistaan ennen 7 päivän jälkeen tapahtuvaa veloitusta.

Jos voin tarjota sinulle ylläpitodiilin
Ylläpito alkaa samantien. Ensimmäisiin hommiin kuuluukin sivuston toiminnallisuuksien kartoittaminen ja päivitysten ajantasalle pistäminen. Saat vielä raportin ensimmäisistä päivityksistä ennen kuukausiraporttia! Mieluusti myös porisisin myös puhelimitse toiveistasi ylläpidon suhteen jotta pystyn tarjoamaan juuri sinulle sopivia ratkaisuja. Aletaankos yhteistyöhön?