WordPress Kotisivut – Yritykselle

Nappaa tästä tarjous samantien!

Miksi kotisivut kannattaa suunnitella?

Suoraan sanottuna kun bisnestä tehdään niin hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty. Kotisivujen suunnittelija pystyy kaivamaan yrityksestä kuin yrityksestä timantteja esiin. Monet asiat mitä yrittäjä ja yrityksen työntekijät pitävät itsestäänselvänä. Ei oikeasti sanota kotisivuilla, sosiaalisessa mediassa tai missään. Nämä pienet tiedonmuruset ovat juuri niitä mitkä tuovat yrityksen oikeasti esiin massasta! Et uskokkaan kuinka monta verkkokauppaa on jättänyt sanomatta että tarjoavat ilmaisen kuljetuksen. Sivustoilla ei ole Y-tunnusta joka samantien osoittaa luotettavuutta tai sivuilla on Facebook -laatikko jossa viimeisin päivämäärä on vuodelta 2016. Tämä ei kovin osoita luotettavuutta.. Eihän sinustakaan?

Tai pieniä tiedonmurusia kuten esim. Valmistettu Suomessa, Ilmaiset toimituskulut tai 30+ -vuotta kokemusta takana. Nämä voivat olla juuri niitä asioita ja yleensä ovatkin viimeinen niitti ostopäätöksen syntyyn. Kauppa se on, joka kannattaa.. Eikös vain?

Kotisivujen suunnittelu - Miten se etenee?

1. Tee oikea päätös

Ihan ensimmäisenä luonnollisesti sinun tulee tehdä oikea päätös. Mikä sitten on oikea päätös? Ottaa yhteyttä ja kertoa hieman yrityksestäsi ja toiveistasi kotisivujen suhteen. Pistä ihmeessä myös linkit pariin sivustoon mistä pidät. Ja kaikkein tärkein.. Pistä linkkiä kahden pahimman kilpailijasi sivustolle. Miksi? Nehän meidän pitää päihittää! Eikös?

2. Pidetään starttipalaveri

Kun olet täyttänyt lomakkeen niin otan antamasi tiedot tarkkaan syyniin. Käyn läpi mainitsemasi toiveet, teollisuusvakoilen kilpailijat ja laitan sinulle näiden jälkeen viestiä ja ehdotuksia edelleen idean tuunaamiseen paremmaksi. Lähetän sinulle jo tässä vaiheessa ulkoasuehdotuksia yleensä käyttäen ThemeForestissa olevia ulkoasuja. Näistä saadaan napattua hyvin ideoita itse toteutukseen!

Sovitaan tämän jälkeen aika jolloin voidaan puhelimessa tai vaikkapa Skypellä käydä ajatuksia läpi. Puhelussa menee n. 1 tunti. Useasti on niin selvät sävelet jo suorilta että ollaan jo kymmenessä minuutissa samalla sivulla ja voidaan jatkaa seuraavaan askeleeseen.

Mites ne laskut? Toimin: 50% / 50% laskutusperiaatteella

Palaverin jälkeen kasaan sinulle tarjouksen kotisivuista ja lähetän sinulle simppelin tarjouksen kotisivujen toteutuksesta. Samassa rytäkässä laitan myös linkin sinulle jonka avulla voit maksaa ensimmäisen osan ja sivustojen suunnittelu- ja toteutus voidaan aloittaa! Saatat ihmetellä mikä ihme on 50/50 laskutusperiaate? Tämä on todella yleinen käytäntö tällä alalla ja mie suosittelen ottamaan tästä vaarin vaikka olisit hankkimassa kotisivuja toisaalta. 50/50 saat turvattua että toteutus kyllä tulee maaliin saakka ja toteuttaja ei katoa kuin tuhka tuuleen. Samalla toteuttaja tietää että sinulla on puhtaat jauhot pussissa ja haluat projektin maaliin kunniakkaasti!

50/50 simppelisti = 50% kun aloitetaan ja 50% kun sivustot ovat valmiit.

3. Teksti ja kuvamateriaalit

Kolmas vaihe on yleensä se joka vie kaikkein eniten aikaa. Elikkäs tekstien ja kuvien kasaaminen ja saaminen maaliin. Tämän johdosta mie yleensä teenkin niin että suosittelen suoraan copywriterin palveluita jos alkaa vähääkään tökkimään. Voidaan myös sopia niin että mie kirjoitan tekstit suorilta sivuille. Paras tulos saadaan kun pidetään erillinen porinatuokio. Käydään läpi teidän palvelut ja valttikortit. Sen jälkeen kirjoitan tekstit ja lähetän teille hyväksyttäväksi. Uskoisitko että miekin olen aika hyvä höpisemään ihan pirusti? Kyllä sieltä ammattikorkeasta jotain jäi mieleen kun esseissä oli tietty sanamäärä mikä on pakko olla. Sitä oppii muuten kirjoittamaan aiheesta! Googlekin muuten tykkää kovasti kun teksti on vähän pitempää tietystä aiheesta.

4. Esikatselu linkki

Neljännessä vaiheessa saatkin jo sivujen esikatselulinkin josta voit suoraan alkaa klikkailemaan eteenpäin! Riippuen valmiin tekstin määrästä tässä vaiheessa minä luon sivustoillesi Etusivun, Yhden sisältösivun ja Yhteydenotto -sivun. Kun ulkoasu näissä kolmessa on lyöty lukkoon on aika tehdä myös kaikki muut sivut valmiiksi. Käytän sivustojen luonnissa WordPress devaukseen erikoistunutta palvelua nimeltä Pilvia. Heidän serverinsä on huippuluokkaa ja esimerkiksi Googlen hakukonerobotit on estetty demo-sivuilta suoraan. Et varmastikkaan halua että rakennuksessa olevat sivut näkyvät koko maailmalle?

Kotisivujen hinta - WordPress

Empiiristen tutkimusten valossa kotisivujen hinta ja hinnannousu verrattuna kansantalouden indeksiin ja tämä jaettuna kahdella on todennäköisesti kotisivujen oikea hinta. Tässähän ei ollut mitään järkeä eihän? Ei niin! Monesti kotisivujen hinta määräytyy liian monimutkaisesta höpöttelystä jota ei kukaan ymmärrä. Konsultit kyllä hierovat mahaansa ja ovat tyytyväisiä kun saavat tunkea hienoja sanoja sinne tänne josta kukaan ei ymmärrä yhtään mitään.

Kotisivujen hinta määräytyy:

Kun kotisivut toteutetaan WordPressillä on sivustosi oikeasti räätälöity toteutus yrityksesi tarpeisiin. Sivuille rakennetaan ja hankitaan lisäosia joilla voidaan tuoda myös automaatioita jotka nopeuttavat liiketoimintaa. WordPress maailmassa on ilmaisia ja maksullisia lisäosia jolla onnistuu automaatioiden rakentaminen todella pitkälle!

Esimerkkejä – Ilmainen lisäosa vs Maksullinen lisäosa

Ilmainen: Contact Form 7 – Tämä on yleisemmin käytetty lomakelisäosa WordPress maailmassa. Kyseisellä lisäosalla onnistuu todella yksinkertaisten lomakkeiden luonti tosi näppärästi. Voit esim. Käyttää kyseistä lisäosaa: Ota yhteyttä -sivulla, Alapalkissa ja tarjouspyyntö -sivulla. Huono juttu tässä on se että siitä pääsee läpi roskapostia aika helposti. Jos, haluat estää roskapostia joudut laittamaan Googlen reCaptchan päälle joka taas laskee konversiota koska ihmiset ei tykkää klikkailla ”En ole robotti ikkunaa”.

Maksullinen: Gravity Forms – Tällä lisäosalla voi tehdä todella monimutkaisia laskukaavoja ja ehdollisia toteutuksia. Ehdollinen tarkoittaen esim. Kun lomakkeessa valitaan ensimmäinen valinta tulee sivuilla näkyviin joku tietty lukumäärä, teksti, tuote tai URL- käyttäjän valinnasta riippuen. Olet varmaan nähnyt verolaskureita, tarjouspyyntölomakkeita jossa tulee vaikkapa kuvia ja saat valita koko setin ja lähettää tarjouspyynnön? Tällaiseen toimintaan Gravity Forms on ihan ykkönen.

Gravity Forms on myös siitä hyvä että sen avulla voit seurata suoraan hallinnasta lomakkeiden lähetyksiä. Näet esim. Kuka lähetti, miltä sivulta kyseinen lomake on lähtenyt, Mikä on kellonaika ja päivämäärä. Voit myös lähettää sähköpostin uudelleen jos näin haluat. Näet myös suoraan konversion hallinnasta. Jos, sinulla kiinnostaa tietää mikä sivuistasi tuo parhaiten liidejä ja kauppaa on Gravity Forms siihen tosi hyvä!

Mutta entäpä roskaposti? Pitääkö tässäkin käyttää Googlen reCaptchaa? Ei! Gravity Formsissa on sisäänrakennettu Honeypotiksi kutsuttu ominaisuus mikä on ihan mahtava estämään roskaposteja. Kun kerran olet tätä lisäosaa käyttänyt et ikinä halua vaihtaa pois. 

Ilmainen: Bookly – Bookly on todella hyvä lisäosa kun haluat myydä ajanvarausta omilla sivustoillasi. Ilmaisella versiolla saat toteutettua ajanvarauksen suoraan sähköpostiin. Ilmaisessa versiossa käyttäjien määrää on rajattu.

Maksullinen: Bookly Pro – Maksullinen versio taas avaa rajattoman määrän työntekijöitä joten tämä on etenkin kampaamoille tai monen ihmisen hierontayrityksille todella hyvä ratkaisu. Maksullisessa versiossa avautuu myös mahdollisuus ottaa maksuja suoraan verkkosivujen kautta ja voit yhdistää maksut toimimaan mm. WooCommercen kautta, johon on saatavilla myös Suomalaiset maksutavat.