Yrittäjän nettityökalut

toolsAjattelin että olisi hyödyllistä luoda yrittäjän nettityökalut paikka, johon voit aina palata nettityökalu tarpeissasi. Tulen tulevaisuudessa linkittämään tälle sivulle enemmänkin suoraan blogista, näin pysyy työkalupakki kasassa. Suosittelen siis pistämään tämän sivun suosikkeihin ja palaamaan aika ajoittain katsomaan mitä uutta sitä on tullutkaan.

Huom: Jotkut linkit tässä listassa ovat affiliate linkkejä, josta saan pienen osan ostaessasi tuotteen ilman ylimääräisiä kustannuksia Sinulle.

Itselläni on hyviä kokemuksia kyseisistä työkaluista ja yrityksistä ja suosittelen niitä vain koska niistä voi olla hyötyä Sinulle. En pienen komission takia, jonka saan jos päätät ostaa jotain. Jos näet että tuotteesta olisi Sinulle hyötyä ja auttaisi Sinua saavuttamaan tavoitteesi silloin hankinta kannattaa.

WordPress – Webhotelli

 • Hostingpalvelu.fi: Jos haluat itse ylläpitää WordPressiä löydät täältä hyvän Suomalaisen webhotellipalveluntarjoajan. Asiakaspalvelu ja nopeus on vailla vertaansa ja sivutkin varmuuskopioidaan automaattisesti 4x päivässä! Olen käsitellyt WordPressin asentamisen juuri tähän kyseiseen webhotelliin ”kotisivut yritykselle nopeasti ja edullisesti” artikkelissa. Voit myös hoitaa asennuksen siis itse!

Diili – Käytä koodia:

Hostingpalvelu.fi:n porukka oli niin reiluja, että vastoin normaalia käytäntöä antoivat jaettavaksi koodin innovitalen seuraajille. Käytä siis tilatessasi diili hyväksi koodilla: ”innovitale15” niin saat 15% pois ensimmäisestä webhotellilaskustasi. Diili koskee vain uusia asiakkuuksia.

Kuvat ja Valokuvat

 • Shutterstock: Laatukuvien paikka jos olet hakemassa hyviä kuvia esim. mainoksiin, lehtisiin tai vaikkapa tuotteita mainostaessa kotisivuilla on shutterstock mainio valinta. Kaupallisessa käytössä ei tarvitse huolehtia lisensseistä ja kysymällä heiltä saa nopeasti neuvoja.
 • Depositphotos: Depositphotos on yksi yleisimmin käytetyistä maksullisista paikoista tällä hetkellä. Itse pidän selkeästä hakutoiminnosta ja vielä selkeämmästä lisensoinnista kuin esim. Shutterstockilla. Hankin itse suurimman osan kaikista kuvista blogissa ja markkinoinnissa depositphotosista.
 • Pixabay: Ilmainen kuvapalvelu josta voit hakea kuvia käyttöösi Suomalaisilla hakusanoilla helposti. Pari mielenkiintoista kuvaa piristää yritys blogiakin kummasti!
 • Unsplash: Unsplashista löytyy todella mahtavan näköisiä kuvia myös yrityskäyttöön tai vaikkapa mainoksiin. Lisensseillä ei ole rajoituksia ja voit käyttää kuvia missä vain. Palveluun lisätään joka kymmenespäivä, 10 uutta kuvaa joten materiaalia kyllä riittää.
 • Splitshire: Täältä saat myös ilmaisia kuvia käyttöön niin hyvällä laadulla että, ihan hävettää olla maksamatta. Palvelussa on saatavilla myös mielenkiintoinen Premium versio, jonka avulla saat kaikki kuvat suoraan Dropboxiisi 20$/vuosi.
 • Gratisography: Jos haluat iloisia kuvia joita voit käyttää vapaasti missä vain niin tämä paikka on siihen mahtava. Kuvat ovat ilmaisia myös kaikenlaiseen kaupalliseen käyttöön joten ehdottomasti kannattaa pistää talteen kirjanmerkkeihin.

Kätevät kuvankäsittelyohjelmat – Internetissä

 • Pixlr.com: Pixlr tuo Photoshopin mahdollisuudet jokaisen käyttäjän ulottuville ja vieläpä ilmaiseksi ja online työkaluna! Tätä työkalua käsiteltiin ”Hyvät kuvat markkinointiin” artikkelissa. Käy tsekkaamassa simppeli toiminta.
 • Canva.com: Canva on mahtava. Ihan oikeasti! Tätä työkalua käsiteltiin ”Näin luot täydelliset some ja blogimarkkinointi kuvat” artikkelissa. Tämänhetken paras työkalu luoda älyttömän hienoja kuvia omille kotisivuille, sosiaaliseen mediaan tai vaikkapa tapahtumiin.

Analytiikka ja Tulosten seuranta

 • Google Analytics: Googlen ilmainen työkalu kotisivujen liikenteen ja tuloksien seuraamiseen. Pakko hankinta jokaiselle yrittäjälle, jolla kiinnostaa kunnollinen kävijäseuranta. Ei kannata menettää vuosien arvokkaita kävijätietoja jos vaihtaa vaikka julkaisujärjestelmää. Google Analyticsillä kaikki löytyy aina samasta paikasta.

Sosiaalisen median työkalut

 • Hootsuite: Voit ajastaa koko viikon tai vaikkapa kuukauden kaikki sosiaalisen median päivitykset samalta istumalta yhteen tai moneen kanavaan. Aivan älyttömän kova työkalu kun olet monessa mediassa mukana. Saa myös hyvää analytiikkaa ulos raportteina kuinka ihmiset eri some kanavista pitävät ja mitä he jakavat. 30 päivää ilmaista Premium versiota myös suorilta saa rekisteröityessä.
 • Pagemodo: Kun Facebook + Twitter on Sun juttu niin Pagemodo on kuin karkkikaupassa olisi. Työkalut löytyy todella kauniiden kansikuvien luontiin ja sivut näyttää heti kuin ammattilainen olisi tehnyt. Custom tabit joilla voi järjestää (Sääntöjenmukaisia) kilpailuita onnistuu myös tätä kautta helposti, nopeasti ja hyvillä ohjeilla.

WordPress – Turvallisuus

 • Sucuri.net: Jos sivustosi ovat joutuneet ilkeän hakkerin kohteeksi ja johtavat oudoille sivustoille. On todennäköistä, että sivustoillesi on syötetty muutakin koodia joka tuo ongelmat takaisin. Sucurin porukka hoitaa kotisivujen siivouksen ja siihen liittyvät työt nopeasti! Erittäin suosittu palvelu myös ulkomailla.

Sähköposti, tekstinkäsittelyt, esitykset ja taulukot.

 • Google Drive: Internetissä toimiva täysin ilmainen tehopaketti jokaiselle yrittäjälle käytteenotettavaksi. Työkalut löytyy Suomeksi ja toimii samalla tavoin kuin Microsoftin tuotteet nopeasti, luotettavasti ja suoraan pilvipalveluna.
 • Gmail: Sähköposti vailla vertaansa voi yhdistää domain sähköpostin helposti ja saada ilmaiseksi todella suuren tilan ja edistyneet roskapostisuodatukset käyttöön. Itsellä roskaposti tippui 50 päivässä tasan 2 Gmailin ansiosta. Suosittelen suuresti!
 • Evernote: Se todellinen nykyaikainen työkalu liikkuvalle ihmiselle kuin myös toimistoon. Evernote on varmaan kaikkein käytetyin työkalu nykyään ja kerran kun sitä on käyttänyt on ihan koukussa. Itse käytän tätä muistilappujen luomiseen ja ideointiin.

Kirjat, oppaat ja ideointi

 • WP-Opas: Suomenkielinen ja ilmainen video-ohjeistus WordPressin saloihin. Todella hyvä paikka vasta-alkajalle tutustua kuinka maailman suosituin julkaisujärjestelmä yleensäkkin toimii.
 • Tuloksentuplauskirja: Konkreettisia vinkkejä tuloksen tuplaamiseen ammattilaisilta. Täytyy vielä sanoa, että mahtavasti esitettynä ilman turhaa jargoniaa ja selvällä Suomella.